NYHETER OCH INSPIRATION

Vi har listat Stockholms 21 bästa coworking spaces

Tips


Stockholm anses vara en av världens ledande städer när det kommer till att fostra framgångsrika startups. En stor del av framgången beror på stadens många coworking spaces som fungerar som noder för nätverkande, lärdomsutbyte och samlingsplatser där investerare lätt kan komma i kontakt med talang.

Coworking spaces, eller kontorshotell som de också kallas, är arbetsplatser som delas av flera företag, kreatörer och konsulter.

På ett coworking space kan man jobba med sitt – samtidigt som man kan dra fördelar av saker som kurser, speed dates med investerare, hackathons, föreläsningar och branschfester under samma tak. Att hyra in sig på ett coworking space i början av sin företagsresa är därför nästan alltid till stor fördel, då det accelerar din utveckling.

Vi har samlat 21 av Stockholms bästa coworking spaces för att du lättare ska kunna navigera och hitta ett som passar dig och din idé:

 

SUP46

 

? Regeringsgatan 65 3f, 111 56 Stockholm

 

Sup46 bildades 2013 med syftet att samla och sammanföra en rätt utspridd startup-scen. De hjälper medlemmar med allt från nätverkande till internationell expandering och marknadsföring. Hos Sup46 kan du utnyttja kontorslokal. Förutom allt detta finns det även ett café dit alla är välkomna medlemmar som icke-medlemmar.

 

Norrsken House

 

? Birger Jarlsgatan 57 C, 113 56 Stockholm

 

Norrsken house är en plats dit de med en företagsidé/ett företag inom tech kan komma för att skapa sig ett nätverk, få möjligheter att utvecklas och få en plats att arbeta på där allt ett kontor behöver finns.

 

Convendum

 

? Biblioteksgatan 29, 114 35 Stockholm
? Katarinavägen 15, 116 45 Stockholm
? Strandvägen 1, 114 51 Stockholm
? Vasagatan 16, 111 20 Stockholm
? Regeringsgatan 30, 48 och 52, 111 56 Stockholm
? Jakobsbergsgatan 16, 111 43 Stockholm
? Västra Järnvägsgatan 3, 111 64 Stockholm
? Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm
? Fleminggatan 18, 112 26 Stockholm
? Nybrogatan 17, 114 39 Stockholm
? Golfvägen 8, 182 31 Danderyd
? Rissneleden 14, 174 53 Sundbyberg

 

Convendum är ett modernt och effektivt coworking space, med allt från fasta kontorsrum till flexibla arbetsplatser. De erbjuder konferenscenter, cafe, gym och mycket mer. Genom att kontakta Convendum kan du få veta mer om medlemskapet och exakt hur du gör för att bli medlem. Som medlem har du alltid tillgång till Convendums alla coworking spaces, när det passar dig.

 

Changers hub

 

? Rotemannavägen 29, 145 57 Norsborg
? Grev Turegatan 7, 114 46 Stockholm

 

Changers hub erbjuder kostnadsfria kortkurser, inspirerande seminarium, studiebesök till hajpade företag, privatlektioner med idécoaching och nu även coworking space. En av alla de saker de vill göra är att hjälpa unga vuxna i ytterstaden att nå sin fulla potential.

 

Goto10

 

? Hammarby Kaj 10D, 120 07 Stockholm

 

Goto10 är en plats där du kan nätverka, inspireras och lära dig någonting nytt. Älskar du internet och jobbar med det så kan du flytta ditt arbete till Goto10. Det är kostnadsfritt att bli och vara medlem hos Goto10, som medlem kan du utnyttja allt det som Goto10 har att erbjuda.

 

The Castle

 

? Slottsbacken 8, 111 30 Stockholm

 

The Castle strävar efter att skapa metoder och utveckla idéer för att möjliggöra ”nästa” steg av arbetsplats. Deras fokus ligger på att skapa en kultur och gemenskap av extraordinär kvalitet och att alla typer av människor och organisationer ska känna sig välkomna. Olika medlemskap ger dig olika behörigheter och tillgång att utnyttja lokalerna.

 

Impact hub

 

? Luntmakargatan 25, 111 37 Stockholm

 

Impact hub är en plats där du erbjuds kontorsplats, seminarium, program, event, mm. Här kan du nätverka och bli del av något. Impact hub är stolta över att även kunna fungera som en inkubator.

 

Epicenter

 

? Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Stockholm

 

En miljö i världsklass för innovationer, nätverk och flexibla kontorsplatser. En plats till de företag som växer snabbt digitalt och jobbar med innovativa idéer. Epicenter tror på att innovationer sker då innovativa människor tänker ihop.

 

H2 Health Hub

 

? Hälsingegatan 45, 113 31 Stockholm

 

H2 health hub är till för dig som arbetar med hälsotech och hälsoinnovationer. De erbjuder nätverksevent, workshops, kontorsutrymmen och föreläsningar. Genom att bli medlem får du tillgång till H2 Health hub. Det finns olika medlemskap som betalas månadsvis och som kostar olika mycket.

 

THINGS

 

? Drottning Kristinas väg 53, 114 28 Stockholm

 

THINGS® är en stor hub/co-working space på KTH campus. Hos THINGS kan start-ups med hårdvara som en del av deras lösning komma. Har du en sak kopplat till internet, bärbar teknik, medicin teknik eller dylikt så kan du utveckla och arbeta hos THINGS. Behöver du skapa en prototyp eller jobba på din produkt så finns möjligheterna här. Bli medlem om du har en start-up som inkluderar en ”sak”. Genom att ansöka till STING inkubator program så kan du bli medlem hos THINGS men även genom att ansöka på deras hemsida. För dig som är medlem är det öppet 24/7.

 

Open Lab

 

? Valhallavägen 79, 114 28 Stockholm

 

Open lab har skapat en miljö som inte bara är en arbetsplats utan även ett nätverk som möjliggör för medlemmarna att hitta nya uppdrag och bygga en mer hållbar framtid. Utöver arbetsytan och nätverket som Open lab erbjuder så har de även möjliggjort för samarbeten och kreativitet, medlemmarna har tillgång till labb där de kan skapa och utveckla sina produkter. Det finns en 3D printer och möjlighet till att skapa prototyper. Open lab är belägen i det gamla rektorshuset på KTH, Valhallavägen 79.

 

Helio

 

? Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm
? Kistagången 12, 164 40 Kista
? Sveavägen 9, 111 57 Stockholm
? Hornsbruksgatan 23b, 117 34 Stockholm
? Rålambsvägen 17, 112 59 Stockholm
? Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm
? Hemvärnsgatan 9, 171 54 Solna

 

Helio har kontor, mötesrum och coworking spaces på många olika platser i Stockholm till den som vill driva bolag och förverkliga sina idéer. Som medlem hos Helio får du inbjudan till events, teknik som funkar, bemannad reception och frukt/te/kaffe. Helio erbjuder olika medlemskap med olika priser. För att bli medlem bör du först kolla runt på Helios hemsida för att se vad av allt det dem erbjuder som du är i behov av för att sedan boka en visning och ta det vidare därifrån.

 

Embassy House

 

? Folkungagatan 44, 118 26, Stockholm
? Linnégatan 89C, 115 23 Stockholm

 

Embassy House är ett industri- och nätverksfokuserat coworking space för start-ups och techbolag. De erbjuder en välkomnande miljö och prisvärda kontorsplatser, utöver det får man hos Embassy House även tillgång till Embassy House Ventures, partners och andra nätverks möjligheter; detta för att gynna ditt företag och din entreprenöriella tillväxt. Mer då? Embassy House erbjuder internationella go-to-market partners inom flertalet städer runt om i världen.
Hur? För att bli en del av Embassy House community så kan du delta på ett event hos dem, bli en partner eller helt enkelt hyra en kontorsplats. Alla Embassy House medlemmar har 24/7 access till lokalerna och det finns en del andra fördelar också. Kontakta dem för att få reda på vad.

 

No18

 

? Birger Jarlsgatan 18, 114 34 Stockholm
? Centraplan 15, 111 20 Stockholm

 

No.18 är en coworking space för de som är i behov av flexibilitet eller för resenärer. Som medlem på No.18 betalar man en månadsavgift, hur stor den är påverkas av vilket medlemskap du behöver. Det som varierar från de olika medlemskapen är hur många dagar i veckan du kan utnyttja lokalen.

 

United Spaces

 

? Klarabergsviadukten 63, 111 64 Stockholm

 

United spaces erbjuder arbetsytor, all inclusive, personlig service och stora möjligheter för ditt företag att växa. De har som vision att bidra med ett gränslöst, innovativt och medvetet entreprenörskap som får företag att växa. Deras mål är att stötta lokala entreprenörer med hundratals arenor runtom i världen som en del av en positiv globalisering. Genom medlemskap får du ta del av det United spaces har att erbjuda. Olika medlemskap kostar olika mycket per månad och ger dig olika behörigheter. Dygnet runt kan du som medlem använda dig av United spaces tjänster.

 

The Park

 

? Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm
? Sveavägen 98, 113 50 Stockholm
? Magnus Ladulåsgatan 3, 118 65 Stockholm

 

The Park är ett personligt och kreativt coworking space med kontor, eventytor & konferensrum på två attraktiva adresser i Stockholm med all service inkluderad. De erbjuder fyra coworkingmedlemskap & skräddarsyr ditt event eller din konferens om behov finns. Välj en av de fyra olika medlemskapen och bli medlem för att ta del av det The Park har att erbjuda. De olika medlemskapen ger dig olika behörigheter. Vissa innebär kontorstider andra 24/7 tillgång.

 

7A

 

? Strandvägen 7, 114 56 Stockholm
? Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm
? Vasagatan 7, 111 20 Stockholm
? Vasagatan 28-34, 111 20 Stockholm

 

7A erbjuder kontorslokaler i centrala Stockholm. Hos 7A kan du hyra enskilda rum, arbetsplats, lounge eller ett virtuellt kontor.

 

Kolonien

 

? Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten

 

Kolonien är till för frilansare och företag med flexibla lösningar för både temporära och permanenta behov. Det är ett kontorshotell och coworking space. Betala per månad eller per projekt. Det finns olika alternativ att välja på, beroende på vad som passar dig.

 

The Loft

 

? Bergsgatan 59, 112 31 Stockholm

 

The loft är till för företag som är i behov av antingen en fast eller flexibel kontorsplats. Företag som huserar där håller på med allt från kommunikation och webbutveckling till design och foto. De erbjuder allt från flexibla kontorsplatser till mer fasta lösningar, lite beroende på vad du/ni är i behov av. Kontakta The Loft för mer information om en eventuell visning och hur ni går till väga för att få en plats hos The Loft.

 

DG97

 

? Drottninggatan 97, 113 60  Stockholm

 

DG97 är ett kontorshotell som erbjuder prisvärda fullservicelösningar för egna kontorsrum och fasta kontorsplatser. Du betalar endast för den yta du valt, alla kringtjänster ingår. Korta bindningstider är möjligt. Kontaktinformation finns här. Öppet 24/7/365.

 

Knackeriet

 

? Svartmangatan 9, 111 29 Stockholm

 

Knackeriet har blivit utsett till ”Best Office Space in Sweden” på Nordic Startup Awards. De har 600 kvadratmeter yta i Stockholms äldsta kvarter och huserar allt från journalister till startups.

 

Work Around

 

? Över hela Stockholm

 

Den nya marknadsplatsen för kontor. Hos Work around kan du hyra och hyra ut kontorslokal utifrån din och ditt företags behov. Du söker på hemsidan efter ett kontor som kan passa dig, sedan bokar du en visning och är du nöjd kan du teckna ett avtal. På hemsidan hittar du även information om hur du går tillväga om du har lokaler som du vill hyra ut. Work around finns runt om i Sverige, du kan hitta mer exakt på deras hemsida.

 

Har du inte kommit igång med ditt företag ännu? Vi tar dig från idé till livskraftigt företag i vårt Startup-program som består av föreläsningar, workshops och individuell rådgivning inom allt du behöver för att komma igång.

 

Dela artikel: