NYHETER OCH INSPIRATION

Oksana Polikova tipsar om sina bästa resurser

Alumni


Oksana Polikova har startat The WOW Сloset – en tjänst där du både kan hyra och hyra ut designerklänningar. Oksana fick iden till företaget i September 2017 och öppnade bara sex månader senare en butik i NK-Passagen. Idag bidrar The WOW Closet till mer hållbar konsumtion, samtidigt som de stylear allt från bröllop till kändisminglet på ELLE-galan.

 

Oksana Polikova kom nyligen förbi Startup Sthlm och berättade om resan hon gjort med sitt företag under ett av våra frukostsamtal.  Oksana är expert på att nysta upp och ta till sig högklassig information och hennes konkreta resurs-tips var mycket uppskattade. För att fler ska få ta del av dem kommer här en sammanfattning av Oksanas bästa tips till den som vill starta eget:

 

1. Upplev saker och utbilda dig.

Läs böcker, lär dig av andra, gå på workshops och föreläsningar, sök aktivt ut ny information hela tiden, träffa nya människor, inspireras av andra. Det är så man lär sig och får nya idéer.

 

2. Du har inte råd att vara en perfektionist.

Lansera saker för att testa innan det blir färdigt och trots att det inte är färdigt. Perfektionister är de som tycker bättre perfekt men aldrig framför halvfärdigt men här och nu. Visst, det är svårt att ha en vision och samtidigt behöva nöja sig med det man har resurser till just nu – men det är så man testar, lär sig och förbättrar produkten/tjänsten. Vänta inte för länge med att lansera. Få feedback från dina kunder och använd den.

 

3. Tänk på vad du vill åstadkomma och vilka resurser du behöver för att åstadkomma det.

Du kan förmodligen uppnå mer än vad du tror, med mindre resurser än vad du tror att du behöver.

 

 

Här är Oksanas bästa tips på böcker och andra resurser som har hjälpt henne på vägen:

 

Personlig utveckling:
 • Boken Grit av Angela Duckworth
 • Boken The Power of Habit av Charles Duhigg
 • Ta reda på vad du har för personlighet genom ett MBTI-test (gratis på 16personalities.com). Läs på tills du förstår hur du fungerar, tänker, jobbar, vad som inspirerar och stressar dig.

 

Starta bolag:
 • How to Start a Startup – 20 videor på Youtube från Y Combinator – en inkubator vid Stanford University – otroligt bra resurs!
 • Boken The Startup Owners’ Manual Strategy Guide av Steven Gary Blank och Bob Dorf
 • Boken The Lean Startup av Eric Ries

 

Retail:
 • Boken Reengineering Retail av Doug Stephens
 • Boken The Experience Economy av B. Joseph Pin II och James H. Gilmore

 

Strategi, företagskultur och service:
 • Boken Delivering Happiness av Tony Hsieh

 

Andra resurser:
 • Stockholm School of Entrepreneurship har bra workshops där du kan lära dig allt från digital marknadsföring och SEO till att hitta balans i livet som egenföretagare (sses.se/workshops)
 • Individuell rådgivning på Startup Sthlm

 

Du kan nå Oksana på oksana.polikova@gmail.com eller följa hennes resa på Facebook (The WOW Сloset) eller Instagram: @thewowcloset.se och @emotional_landscapes.

Dela artikel: