NYHETER OCH INSPIRATION

Jasmine Lundqvists fem bästa tips till företagare

Tips


Det blev ett intensivt samtal med mycket energi och frågor från en engagerad publik, när Jasmine Lundqvist gästade vårt frukostsamtal och delade med sig av sin erfarenhet. Till er som inte var där lämnade Jasmine sina fem bästa tips om företagande:

1. Testa din idé ordentligt innan fullskalig launch – delta i tävlingar och se hur responsen blir. Går du inte ut och testar din produkt innan den är helt färdig så får du inte den feedback som tar dig till nästa nivå, och du träffar inte dem som kan hjälpa dig komma dit.

2. Var modig. Det är läskigt att ge sig in i nya utmaningar utan trygg mark under fötterna. Speciellt som kvinna kan det vara svårt att tro på sig själv och ta plats i en mansdominerad bransch. Men vågar du visa att du tror på dig själv, så kommer andra också att göra det.

3. Ta aldrig ett blankt nej utan feedback – se till att alltid vara envis och använda ett nej som en chans till att fortsätta utvecklas och bli bättre. Varför säger du nej? Vad är det som behöver ändras och bli bättre för att du ska säga ja? Ett nej med en lärdom är bara ett stopp på vägen mot ett ja.

4. Använd ditt nätverk – outsourca det du inte är bra på. Inse dina styrkor och förfina dem. Våga sen ta upp telefonen och be dina vänner om hjälp med det du inte är bra på. Alla har vi olika styrkor, så bygg ett team där ni kompletterar varandra.

5. Det finns olika typer av investerare. Det finns såklart kapitalstarka investerare som går in med pengar, men det finns också investerare med väldigt mycket erfarenhet från din marknad som går in med sin tid och sitt engagemang. De är minst lika viktiga.

Dela artikel:

Christopher

Kommunikatör & Kreatör, Startup Sthlm

christopher.backholm@startupstockholm.se