Är du en driven projektledare som vill leda ett projekt som syftar till att fler nyanlända ska starta företag?
Startup Sthlm är en ideell stiftelse som erbjuder kostnadsfri affärs- och innovationstrådgivning till alla i Stockholms län som vill starta, driva eller utveckla sitt företag eller sin innovationsidé. Vi hjälper årligen tusentals personer att gå vidare med sina idéer och drömmar och bygga livskraftiga företag.

Startup Sthlm har blivit beviljade medel av ESF-rådet för att tillsammans med Stockholms stad, Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Lidingö stad, Nacka kommun, Sollentuna kommun, Sundbyberg kommun och Täby kommun och Arbetsförmedlingen driva ett projekt med målgruppen nyanlända som vill starta företag.
Projektet går ut på att med inspiration, idéutveckling, förståelse för företagande i Sverige och affärsrådgivning kunna erbjuda elever som läser SFI (Svenska för Invandrare) på B-nivå ett entreprenörskapsprogram på 10 veckor. Kursen är kostnadsfri för deltagarna och utbildningen sker på arabiska och tigrinja, till hösten tillkommer fler språk.

ARBETSUPPGIFTER

Som projektledare har du ett övergripande ansvar för att projektet levererar enligt plan och redovisas i enlighet med ESF regelverk. Du leder och deltar i projektets dagliga arbete samt styrgrupp och arbetsgrupp där samtliga kommuner deltar. Du har ansvar för att projektet följer budget.

Som projektledare har du många kontaktytor med internt projektteam, extern styr- och arbetsgrupp samt SFI-skolor, Arbetsförmedling m.fl. Du kan växla mellan stort och smått, ha koll på såväl detaljer som att överblicka helheten och se till att alla arbetar åt samma håll.

VI SÖKER DIG SOM ÄR

Positiv, prestigelös, strukturerad och lösningsorienterad. Du är en lagspelare som har förmågan att bygga goda relationer och samarbetar väl med både kollegor och externa kontakter. Du utmanas av att få ta ansvar och bidra i en miljö med högt i tak.

Du har flera års erfarenhet som projektledare för samverkansprojekt med budgetansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda EU-finansierade projekt och har god kunskap om Socialfondens regelverk. Krav på språkkunskaper är svenska och engelska.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fram till och med 2021-03-31 och med start så snart som möjligt. Individuell lönesättning.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan senast 17 maj till veronica.eriksson@startupsthlm.se Ansökningar behandlas löpande. Intervjuer sker under maj månad. I ansökan inkluderas CV samt ett personligt brev om vad du kan bidra med. Eventuella frågor mailas till samma epost som ansökan lämnas.