21
MAJ

Lyckas med samarbetet!


Datum:
21 maj 2019
Tid:
13:30–16:00
Plats:
Föreläsningsrum City, Drottninggatan 99
Arrangör:
Startup Sthlm
Platser kvar:
6

Vill du start ett bolag tillsammans med andra, bilda ett konsultnätverk eller skriva avtal för att samarbeta med andra företagare? Kanske vill ni gå ihop flera småföretagare för att uppnå stordriftsfördelar, hyra en lokal eller anställa en säljare/ekonom/programmerare? Då är detta en föreläsning för dig! Oavsett form av samarbete är syftet detsamma. Att skapa nytta som är större än insatsen - rationellt och emotionellt.
    Under sföreläsningen får du
  • Chans att prata med andra om möjligheterna och riskerna med samverkan.
  • Höra om hur ni kan samverka i allt från löst nätverk till gemensamt bolag.
  • Undersöka företagsformerna aktiebolag och ekonomisk förening samt hur de kan anpassas för att bistå delat ägande i olika former.
  • Lyssna till exempel på företag som lyckats etablera god samverkan på olika plan.
  • Djupdyka i hur risken kring konflikt kan minimeras med hjälp av god kommunikation.
  • Lära dig om aktieägaravtal/kompanjonsavtal, vad som vanligtvis ingår och varför det är viktigt att skriva.
  • Tips på hur du kan hitta partners.
Vi skapar ett öppet och samtidigt strukturerat samtalsklimat där diskussion tillåts för att möjliggöra det maximala värdeskapandet för alla deltagare. Föreläsare Alexander Ingster Hofgren är civilekonom, företagsrådgivare och entreprenör. Han har under sju år coachat hundratals start-ups i samverkan och äger själv ett bolag tillsammans med fyra andra personer som arbetar med organisations och ledarskapsutveckling. Han är dessutom utbildad inom kommunikation, processledning och konflikthantering. Föreläsningen hålls av Coompanion
Läs mer och boka här
warning
Alla våra föreläsningar är kostnadsfria men uteblir du från ett seminarium eller avbokar senare än timmar innan start, debiterar vi 300 kr inkl. moms per tillfälle.
Bokningsregler