NYHETER OCH INSPIRATION

Entreprenör i Sveriges officiella invigning

Entreprenör i Sverige


Startup Sthlm har beviljats medel från Europeiska Socialfonden för att bedriva entreprenörskapsprogram för nyanlända. Projektets mål är att korta vägen från nyanländ till företagare och heter Entreprenör i Sverige. Idag hölls projektets officiella invigning i Rinkeby med Anna König Jerlmyr och Mats Gerdau.

Projektet kommer att bedriva ett entreprenörskapsprogram som erbjuds till alla som läser Svenska för Invandrare (SFI) på nivå 2B. Kursen är gratis och utbildningen sker på arabiska, tigrinja, persiska/farsi/dari, turkiska och spanska. Kursen är 3 timmar i veckan under 10 veckor och deltagare får en mentor och individuell affärsrådgivning. Genom samverkan med Arbetsförmedlingen kan deltagare behålla etableringsersättning under utbildningens gång.

 

Entreprenör i Sverige invigning

 

Projektet slussar sedan deltagarna vidare till befintligt utbud av affärs- och mentorsstöd hos företagsfrämjare i Stockholms län, till Starta Eget-hubben hos Arbetsförmedlingen samt till Svenska för Entreprenörer i Botkyrka för vidare studier på SFI. En regional samverkan möjliggör för 400 deltagare från åtta kommuner i Stockholmsregionen att få tillgång till projektet. Projektet är delfinansierat av Europeiska Socialfonden.

Genom det här projektet når vi jämställt nyanlända personer i Stockholmsregionen och kan ge fler möjligheten att utbilda sig i entreprenöriellt tänkande tidigt i etableringen i Sverige. Tillsammans med projektets samarbetskommuner möjliggör vi för företagsidéer att gro som på sikt stöttar tillväxten genom fler livskraftiga företag i regionen. Vi är glada över att på ett innovativt sätt samarbeta med kommuner, SFI-skolor och Arbetsförmedlingen för att fler ska ha möjlighet att utveckla sina drömmar och idéer inom entreprenörskap, säger Wadih El-Achkar, VD på Startup Sthlm.

 


Projektet genomförs i samverkan mellan:

Stockholms stad, Nacka, Botkyrka, Lidingö stad, Sollentuna, Sundbybergs stad, Huddinge, Täby, Arbetsförmedlingen samt Startup Sthlm.

 

Dela artikel:

Christopher

Kommunikatör & Kreatör, Startup Sthlm

christopher.backholm@startupstockholm.se