NYHETER OCH INSPIRATION

Minnesfrö – visa omtanke med fröer

Alumni


Foto: Eveline Johnsson

Minnesfrö erbjuder ett nytt sätt att visa omtanke på och är ett mer hållbart alternativ till blombuketter. Med fröerna kan du visa uppskattning för en vän, som får växa och bli en långvarig påminnelse om er vänskap. Vi satte oss ner med grundaren Amanda Helgoson för fem snabba frågor om hennes företagande.

 

 

– Vad heter du och vad gör du?

 

Jag heter Amanda Helgoson. Jag frilansar som Art Director och driver företaget Minnesfrö.

 

– Vad var det svåraste med att starta företag?

 

Det svåraste för mig var nog att tro på mig själv och att jag kunde lyckas. Det var så mycket jag inte kunde i början och den okunskapen skapade en osäkerhet. Det gällde att komma över den tröskeln och bara köra trots att jag inte hade någon erfarenhet. Jag kunde ju nästan ingenting när jag började, men har lärt mig under tiden jag har jobbat.

 

– Vad önskar du att du visste när du startade ditt företag?

 

Att saker och ting löser sig med tiden. Att jag inte behövde oroa mig så mycket över att jag inte kunde allt i början. Jag tänkte att en företagare är en viss personlighetstyp och jag trodde inte att jag var den personen, så det önskar jag att jag hade vetat – att vem som helst egentligen kan starta ett företag och lära sig hur man gör.

 

– Vad är det bästa med att vara egenföretagare?

 

Att man får styra sin egen tid och känna att varje dag är meningsfull.

 

– Varför sökte du dig till Startup Sthlm som egenföretagare?

 

För att få vägledning i de olika steg och processer man behöver gå igenom som egenföretagare, vilket Startup Sthlm har gett mig. Jag har kunnat bolla viktiga beslut och har hela tiden fått coachning i hur jag ska utvecklas och komma vidare. Det har varit mycket betydelsefullt för mig.

 

Har du inte kommit igång med ditt företag ännu? Eller är du fortfarande i startgroparna? Läs mer om hur du kommer igång med vårt Startup-program här.

 

Dela artikel:

Christopher

Kommunikatör & Kreatör, Startup Sthlm

christopher.backholm@startupstockholm.se