NYHETER OCH INSPIRATION

Base of Sweden – kosmetika för en aktiv livsstil

Alumni


Jasmine Lundqvist sökte sig till Startup Sthlm under sin mammaledighet för att kanalisera sin erfarenhet och bygga något eget. Bara två år senare har hon skapat en av världens bästa kosmetika-produkter.

B/OS Active Cosmetics har en stark vision: att skapa kosmetika med hög funktionalitet för en aktiv livsstil – makeup made to perform. Visionen drivs av en stark tro på en mer jämställd skönhetsbransch, innovation, transparens och kvalitet.

 

 

Startupen är byggd av kvinnokraft, ledd av Jasmine Lundqvist, som under sin karriär samlat på sig mycket erfarenhet av att öppna upp nya marknader i utmanade länder för stora kosmetikamärken som L’Oréal.

Under sin mammaledighet sökte hon sig till rådgivningen på Startup Sthlm, för att få utlopp för sin kreativitet och för att kanalisera all sin erfarenhet till att bygga något eget. Det ledde till att hon startade BASEOFSWEDEN.

Sen företaget grundades, för bara två år sedan, har de redan hunnit vinna ”Best Makeup Product 2019” på världens största skönhetsmässa Cosmoprof i Bologna, efter att ha tävlat mot över 4000 andra varumärken.

Idag jobbar de på att utöka produktserien samtidigt som avtal skrivs över hela världen med lanseringar i Nordamerika, Mellanöstern och Asien på gång i detta nu.

Vi har bjudit in Jasmine till att prata om hur man kan jobba med att få in finansiering och snabb expansion. I ett frukostsamtal med Hanan Karrouk, som är rådgivare här på Startup Sthlm, delar hon med sig av sin resa och vad hon lärt sig längs vägen.

 

Fredag 8 november kl. 07.45 – 09.00 i SEB Experience center på Stureplan 2.

 

Anmäl dig till eventet här

 

 

Dela artikel:

Christopher

Kommunikatör & Kreatör, Startup Sthlm

christopher.backholm@startupstockholm.se